måndag 24 augusti 2009

Korv och Potatis

Vad blir det till middag idag??


Jo, jag tänte att det skulle bli en snabb enkel middag som består av varmkorv och potatis:



Recept för 4
Tid att laga: 16-30 min
Ingredienser
1 pkt Scan Må Gott varmkorv 300 g
800 g småpotatis
1 burk pickles 360 g
2 msk grovkornig stark senap
1 msk honung
1 ask rucola
salt och svartpeppar

Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten, dela dem i halvor medan de fortfarande är varma. Värm korven ca 5 min i hett, ej kokande lättsaltat vatten. Blanda den varma potatisen med pickles, senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera korven med potatis och ruccola. Näringsvärde per portion: 1500 kJ (435 kcal), 6 g fett




Till efterrätt får det bli smulpaj med äpplen och marzan sås:


0,75 dl Vetemjöl
50 gram smör
0,5 msk strösocker
0,75 dl havregryn

Gör så här
Mät upp mjöl, havregryn och socker i en skål. Lägg i smöret och finfördela till en smulig massa. Smula degen över bären(5 dl) som blandats med 1/2 dl strösocker och 1 msk potatismjöl i en form.
Grädda ca 25 min i 225°.
Marzansås: läs på förpackninen.
Smaklig Måltid

Inga kommentarer: