Det får helt enkelt bli:
TacoPaj Recept för 4 personer
Ingredienser
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
400 g köttfärs
smör till stekning
1 påse taco kryddmix
1.5 dl vatten
1 burk green chili
1 burk crème fraiche paprika & chili
3 st tomater
2.5 dl riven ost, gärna cheddar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.
3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om.
5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
8. Servera pajen med en god sallad.
Och till efterrätt tycker jag att vi äter ChokladMousse a la Festis, som faktiskt kommer från programmet "halv åtta hos mig".
Antal portioner: 4
1 st chokladkaka, 70% (mörk/vit)
4 st ägg
3 dl grädde
3 dl hallon, eller andra bär
laktitssås
Gör så här
1. Smält choklad i ett vattenbad.
Vispa äggvitan med en tesked socker tills den blir som hård snö.
Lägg gulan i en bunke.
Blanda den smälta chokladen med gulan. Rör sakta i äggvitan. Vispa ej.
När den är jämn och har fått en brun fin färg, häll upp moussen i en serveringsskål eller ett vin- eller snapsglas.
Låt stå minst fyra timmar i kylskåpet.
Servera med tillbehör, exempelvis grädde, hallon eller en lakritsås.
Mixa hallonen eller mosa den lägg snyfgt på tallriken. Vispa grädden.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar