Laxpudding
Antal portioner: 4
Ingredienser
15 kokta kalla potatisar
15 kokta kalla potatisar
500 g lax
1 stor gul lök
1/2 dl finhackad dill
2 ägg4 4 dl mjölk
1/2 dl grädde
salt och malen vitpeppar
1 msk ströbröd
1 msk smör+ till formen
Till servering:
skirat smör
Gör så här
1. Skala potatisen och skär den i skivor. Skala löken och skiva den tunt. Hacka dillen fint. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lax, lök och dill. Krydda mellan lagren med salt och peppar. Tänk på att anpassa saltmängden efter hur salt laxen är.
2. Vispa upp äggen, rör ner mjölk och grädde och krydda med salt och peppar. Slå över äggstanningen och ställ den i kyl i 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 225º. Strö över ströbrödet och klicka på smöret. Grädda laxpuddingen i 25 minuter, eller tills äggstanningen stannat och ytan fått fin färg. Stjälp upp puddingen ur formen.
4. Skirat smör: Värm smöret i en kastrull och häll försiktigt av det klara fettet. Släng den grumliga bottensatsen. Servera det skirade smöret till laxpuddingen.
1. Skala potatisen och skär den i skivor. Skala löken och skiva den tunt. Hacka dillen fint. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lax, lök och dill. Krydda mellan lagren med salt och peppar. Tänk på att anpassa saltmängden efter hur salt laxen är.
2. Vispa upp äggen, rör ner mjölk och grädde och krydda med salt och peppar. Slå över äggstanningen och ställ den i kyl i 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 225º. Strö över ströbrödet och klicka på smöret. Grädda laxpuddingen i 25 minuter, eller tills äggstanningen stannat och ytan fått fin färg. Stjälp upp puddingen ur formen.
4. Skirat smör: Värm smöret i en kastrull och häll försiktigt av det klara fettet. Släng den grumliga bottensatsen. Servera det skirade smöret till laxpuddingen.
Jag vet inte vad jag skulle servera till efterrätt.
Jag känner att jag vill inte lägga ner så mycket tid på köket idag...
Men det är alltid gott med något sött efter maten, och jag tycker att alla borde få det!
Men det är klart, jag kan ju alltid göra Aprikoser (eller päron) under minttäcke.
1 mindre konservburk aprikoshalvor i sockerlag (eller päron, om man känner för det).
(420 g varav 240 g aprikoser)
6 rutor After Eight
6 rutor After Eight
Till Servering:
vispad grädde eller glass
ev. valnötter
Gör så här:
Sätt på ugnen.
Placera aprikoshalvorna i en ugnssäker form med den runda sidan nedåt och "halvan" uppåt. Lägg mintchokladrutorna ovanpå.
Ställ in mitt i ugnen i 175 grader 5-7 minuter så att chokladen smälter.
Servera med vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass och eventuellt valnötter.
Sätt på ugnen.
Placera aprikoshalvorna i en ugnssäker form med den runda sidan nedåt och "halvan" uppåt. Lägg mintchokladrutorna ovanpå.
Ställ in mitt i ugnen i 175 grader 5-7 minuter så att chokladen smälter.
Servera med vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass och eventuellt valnötter.
Smaklig måltid
1 kommentar:
Detta ska jag pröva, tack för tipset!!!
Skicka en kommentar