Ingredienser till 4 portioner:
1 stor kycklingneutral olja att woka i
1 stor kycklingneutral olja att woka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1/2 blomkålshuvud
100 g färska champinjoner
1 röd paprika
100 g sockerärter
2 msk sweet chilisås
2 tsk kinesisk sojasalt och malen vitpeppar
Gör så här
1. Skala lök och vitlök och hacka dem. Skala moroten och skär den i tunna strimlor. Bryt blomkålen i små buketter. Ansa champinjonerna och skär dem och paprikan i mindre bitar.
2. Stycka kycklingen i små munsbitar. Fräs dem i olja, några åt gången. Ta upp och håll kycklingen varm.
3. Woka grönsakerna, först moroten och sedan lök, vitlök, blomkål och champinjoner. Blanda ner kycklingen och lägg sedan i paprika och sockerärter. Låt allt bli genomvarmt. Krydda med med sweet chilisås, soja, salt och peppar.
1. Skala lök och vitlök och hacka dem. Skala moroten och skär den i tunna strimlor. Bryt blomkålen i små buketter. Ansa champinjonerna och skär dem och paprikan i mindre bitar.
2. Stycka kycklingen i små munsbitar. Fräs dem i olja, några åt gången. Ta upp och håll kycklingen varm.
3. Woka grönsakerna, först moroten och sedan lök, vitlök, blomkål och champinjoner. Blanda ner kycklingen och lägg sedan i paprika och sockerärter. Låt allt bli genomvarmt. Krydda med med sweet chilisås, soja, salt och peppar.
Kan med fördel serveras med ris, (läs anvisningar på paketet).
Till efterrätt blir det en enkel snabb Chokladtårta!
Ingredienser
100 g smör eller margarin
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
florsocker till garnering
Till servering:vispad grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta smöret.
2. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den ska bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.
3. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och skär den i snibbar.
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta smöret.
2. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den ska bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.
3. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och skär den i snibbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar