onsdag 16 september 2009

Spättafileer


6-8 Spättafileér
Ströbröd
Vetemjöl
Salt
Citronpeppar
1 ägg
1 förpackning Milda matlagningsgrädde 4 %
1 dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
½ Gul lök finhackad
2 dl skalade räkor
1 dl vitt vin eller vatten
1 CitronDill finklippt eller hackad
Potatis
Smör till stekning

Gör så här;
1. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat
2. Vispa upp ägget i en skål
3. Doppa spättorna i ägg och sen i skorpmjöls röra.
4. Stek på medelstark värme i smör
5. Finhacka dill,
6. Skala räkorna o se till så det inte finns skalrester och krafs på dem.
7. Finhacka gul lök och bryn försiktigt i en panna
8. Tillsätt vätskan, lite pressad citron och buljongtärningen.
9. Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite.
10. Smaka av.

Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen.
Obs! Koka inte det, räkorna är godare om dom inte kokar, man slipper då sega räkor. Servera med kokt potatis och lite grönsallad.
Smaklig Måltid

Inga kommentarer: